De Tuin van Lof rond Kerkelijk Centrum de Regenboog

Kerkelijk Centrum de Regenboog staat als een huis. Eerst aan de rand van de wijk Drielanden, na verdere nieuwbouw in de wijk is de Regenboog inmiddels letterlijk een kerkelijk centrum geworden. Op zondag en andere dagen van de week is onze kerk voor velen een veilig thuis geworden om te begroeten en te ontmoeten, te spelen en te zingen, te luisteren, te leren en stil te zijn.

In 2018 is begonnen met de aanleg van de Tuin van Lof. Rond de grote entree met de enorme deuren aan de zuidzijde van de kerk zien we de Belevenistuin: beleving van ons geloof, wat we binnen in het gebouw geloven en vieren laten we zien in de tuin. Er staan bomen en planten met veelal een bijbelse symboliek: een olijfboom, een zuilbeuk en heel veel heerlijk geurende lavendel. Op de zuid-westhoek ligt een grote kei (opgegraven bij het Waterfront) als hoeksteen. Daaromheen volgen we met bijpassende beplanting het kerkelijk jaar.

Aan de westzijde hebben we een Stilte- of Gedachtenistuin aangelegd. Tussen krentenboompjes, struiken, planten, bloemen, allerlei grassen en geurige kruiden is er plaats voor iedereen om even tot rust te komen. Als je even gaat zitten zie je hier zeven sterke palen aan de kruiszijde van de kerk staan en heb je zicht op een wijnrank met daaronder graan dat gezaaid is in de aarde. Samen met de drie boompjes staan ook de wijnstok, het graan en de grassen symbool voor het evangelie.

Aan de noord-westzijde hopen we nog een Pluktuin te kunnen realiseren met bloemen in alle kleuren van de regenboog. Met al die bloemen, bomen en planten willen we ook bijdragen aan meer biodiversiteit en in het kader daarvan mogen we ons inmiddels ook een GROENE KERK noemen. Dat de vogels er mogen nestelen en mensen om ons heen zich welkom mogen voelen. Met onze bescheiden Tuin van Lof willen we graag op een natuurlijke wijze getuigen in de wereld en iets laten zien van Geloof, Hoop en Liefde.