Alphacursus 2018

In het nieuwe jaar start er vanuit onze wijkgemeente weer een Alpha. In 10 avonden en op 1 zaterdag willen we met elkaar doorpraten over het thema:  Is er meer?!” Hierbij komen vragen aan bod als: Wie is Jezus? Waarom stierf hij voor onze zonden? Bidden en de bijbel lezen waarom en hoe doe je dat? Hoe leidt God ons

Elke bijeenkomst starten we met een gezamenlijke maaltijd zodat we elkaar echt leren kennen. Daarna behandelen we het onderwerp van die avond.
Alpha is voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Wees welkom op de introductieavond dinsdag 8 januari 2019. Om 19:00 uur doen we de deuren van de Regenboog graag voor je open.

Wil je je aanmelden of eerst meer informatie ontvangen? ? Mail dan naar alpha.regenboog@gmail.com of bel 06-55355257 (Hans Hillerts)

alpha.regenboog@gmail.com

Vraag jij je af of er meer is tussen hemel en aarde? Of ben je al jaren gelovig, maar wil je de basis van je geloof opfrissen? Dan is de Alpha cursus echt iets voor jou. Tijdens tien avonden en een weekend behandelen we samen de beginselen van het christelijk geloof. Iedere avond start rond zeven uur met een warme maaltijd, gevolgd door een inleiding. Vervolgens spreek je in kleinere groepjes door over het onderwerp.

Onderwerpen Alpha cursus

Onderwerpen die tijdens de Alpha cursus worden behandeld zijn: Wie is Jezus? Waarom is Hij aan het kruis gestorven? Bidden: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Geneest God vandaag nog? Wie is de Heilige Geest? Wat doet de Heilige Geest? Hoe zit het met de kerk?

Over Alpha

De Alpha-cursus is al in de jaren zeventig ontstaan in een Londense kerk. In de jaren negentig verspreidde de cursus zich snel over Engeland en andere delen van Europa. Meer dan 16 miljoen mensen hebben wereldwijd met plezier Alpha gevolgd. In Nederland gingen 195.000 mensen je voor.

Jeugd en volwassenen

Binnen onze wijkgemeente kennen we twee varianten van de Alpha-cursus: een voor jongeren (Youth Alpha) en een voor volwassenen. Deelname aan een Alpha cursus is gratis, er wordt voor de maaltijden een vrijwillige bijdrage gevraagd. De eerstvolgende Youth Alpha zal waarschijnlijk dit najaar worden gegeven. Meer informatie?  E-mail naar alpha.regenboog@gmail.com, kijk op www.alpha-cursus.nl