Is je relatie in een nieuwe fase door een verandering in carrière, de komst van een baby of andere life-events? Heb je onopgeloste issues die je graag uit de weg helpt? Heb je het samen goed en verlang je naar meer diepgang in je relatie? Dan is de Marriage Course echt iets voor jou! De cursus is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent. Als je al een sterk huwelijk hebt, zal deze cursus je helpen je relatie verder te verbeteren.

De Marriage Course bestaat uit zeven avonden met je partner. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf en je partner, ben je gegroeid in liefde en ben je op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

De avonden bestaan uit korte praktische inleidingen. Als inleiders delen we situaties uit ons eigen huwelijk. Daarna krijg je als stel (dus niet in groepsverband) uiteenlopende opdrachten. Dat kan een vraag aan elkaar zijn, of je moet een schema invullen dat je later met je partner bespreekt. Vaak volgen er meerdere eyeopeners op een avond: “Oh, denk jij zo!?” Of je herinnert je weer: ‘Ah, natuurlijk, dat is een verschil!’

De Marriage Course is geschikt voor ieder koppel dat wil werken aan hun relatie. Getrouwd of niet, jong of oud, kerkelijk of juist niet, iedereen is welkom! De cursus wordt gegeven in een ongedwongen sfeer. De volgende thema’s komen voorbij:

  1. Sterke fundamenten leggen
  2. De kunst van communicatie
  3. Conflicten oplossen
  4. De kracht van vergeving
  5. De impact van familie – verleden en heden
  6. Goede seks
  7. Liefde in actie

Citaten deelnemers
“De Marriage Course heeft ons bewuster gemaakt op welke manieren we aan een positieve relatie kunnen (blijven) werken.  We hebben geleerd wat elkaars behoeften en verlangens zijn en hoe we daar op in kunnen spelen. En om meer over onze gevoelens te praten en “echt” tijd met elkaar door te brengen.”

“De Marriage Course vinden we een bijzonder waardevolle investering in ons huwelijk. Het is niet ter reparatie, maar preventief onderhoud van ons huwelijk. Het heeft ons meer inzicht gegeven in ons zelf, in onze reacties. en onze relatie. Wat we geleerd hebben is met een ‘top view’ naar aspecten van een relatie te kijken, en herkenning van veelvoorkomende patronen, b.v. mogelijke bronnen van meningsverschil. Daarbij hebben we telkens genoten van een gezellige, sfeervolle avond” (Guido en Jeanet Luteijn)

“We kijken met een heel goed gevoel terug op de cursus, we maken nu meer tijd voor elkaar en voor ons gevoel zijn we minder ‘papa en mama’ en meer man en vrouw. Ook begrijpen we elkaar nu beter.”

 

Meer informatie via marriagecourseharderwijk@gmail.com.

De Marriage Course is onderdeel van Alpha Nederland. Lees hier meer over de Marriage Course.