Kinderen vormen een belangrijk en groot deel van onze gemeente. Voor hen organiseren we verschillende activiteiten, zowel tijdens de dienst als op andere momenten.

Crèche
Elke zondag tijdens de dienst zijn er twee crèche groepen, namelijk; 0-1 jaar en 2-3 jaar. U kunt uw kind brengen vanaf 20 minuten voordat de dienst begint. Als de collecte plaats vindt haalt u uw kind weer op. Tussentijds speelt uw kind bij de oppasouders en tieners. De jongste kinderen worden verzorgt. Terwijl er voor de drie jarigen meer gedaan wordt tijdens de oppas, denk aan iets knutselen, een verhaal voorlezen, zingen, liedjes luisteren.

Het is fijn als uw kind wat te drinken mee krijgt, wij zorgen voor een biscuitje. Aangezien we niet alle kinderen en tassen kennen vragen we u om de tas van uw kind te ‘labelen’ met de naam. Er zijn eventueel ook middelen aanwezig waarmee u dit ter plekke kunt doen.

In de oppasklas staat een spaarpot, hierin kunt u vrijblijvend een bijdrage stoppen voor de bekostiging van de crèche. Dit besteden we aan spulletjes die we nodig hebben om met de groep te knutselen, koekjes te kopen, een boekje om voor te lezen, schoonhouden van het speelgoed, etc.

We zoeken regelmatig nieuwe tieners (vanaf 10 jaar) en/of volwassenen om mee te helpen.  Lijkt het jou/u ook leuk om mee te helpen bij de crèche of heeft u een vraag hierover? U kunt dan een mail sturen naar crechederegenboog@gmail.com We zien u en uw baby/peuter graag eens in de crèche!

Kinderbijbelvertelling
Tijdens de morgendienst is er voor de kinderen van groep 1 t/m 8 van de basisschool een bijbelvertelling. Vlak voor de preek gaan zij naar hun eigen groep in één van de zalen van het kerkelijk centrum. Daar wordt een bijbelverhaal verteld en wordt het bijbehorende thema op een creatieve manier verwerkt. De kinderen worden voor de zegen weer teruggebracht naar de grote zaal. Ieder kind is van harte welkom!

Kinderbijbelclub
Onze God heeft een bijzondere band met kinderen. En Hij geeft ons de opdracht om hen bij Hem te brengen! Binnen De Regenboog zijn er een groot aantal kinderclubs voor kinderen vanaf basisschoolgroep 3 t/m 8. Deze kinderclubs vinden vanaf eind september tot Pasen (in schoolweken) op woensdagavond plaats van 18.30 uur tot 19.45 uur. We gaan samen op ontdekkingstocht en zoeken antwoorden op vragen als ‘Wat geloof ik?’, ‘Hoe leef ik?’ en ‘Hoe volg ik Jezus?’. Naast deze spannende zoektocht is er volop ruimte voor spelletjes, zingen en knutselen.

Momenteel zijn er de volgende kinderclubs:

Jongens- en meisjesclub basisschool groep 3 en 4
Meisjesclub basisschool groep 5 en 6
Jongensclub basisschool groep 5, 6, 7 en 8
Meisjesclub basisschool groep 7 en 8

Is het, in verband met andere activiteiten, niet mogelijk om je kind deel te laten nemen aan een kinderclub van De Regenboog? Kijk dan eens naar het aanbod van andere kerken. Want een veilige plek waar met leeftijdsgenoten gesproken wordt over het geloof is ontzettend belangrijk voor onze kinderen! Neem voor meer informatie contact op met Gert-Jan van Hierden via 0341-881048.

Kids Point
Kids Point is een maandelijks feestje voor kinderen uit de basisschoolgroepen 3 t/m 8. Want één vrijdag in de maand staat De Regenboog in het teken van samen eten, zingen, genieten en meedoen in toneelspel, knutselen, spelletjes en nog veel meer! Vanaf 18.00 uur tot 19.30 uur zijn alle kinderen én hun vrienden en vriendinnen welkom in
De Regenboog. Meer informatie? Mail naar kidspoint@gmail.com of kijk op www.facebook.com/kidspointharderwijk.