Deze week namen we een moeilijke beslissing. Ook de Tentweek 2021 gaat, na overleg met de gemeente Harderwijk, niet door.
Al vallen wij niet onder de meerdaagse evenementen met overnachting, er komen wel veel extra handelingen bij. Met het huidige, te krappe, aantal vrijwilligers is het voor ons niet mogelijk om hieraan te voldoen. De vrijwilligers zijn er namelijk ook verantwoordelijk voor dat de tentbezoekers zich houden aan alle regels. De gemeente maakte ons duidelijk dat zij strikt zullen handhaven. Dit willen wij niet van onze vrijwilligers vragen. Daar komt bij, dat alle meerdaagse evenementen nu afgelast zijn tot 13 augustus. Wij willen als kerken geen aanstoot geven
aan stadsgenoten die niet kerkelijk zijn. Dit is een evenement wat niet in, maar buiten de kerk plaatsvindt. Iets wezenlijk anders dus dan de erediensten. Als laatste geeft de gemeente aan dat zij verwacht dat alle grotere evenementen na 13 augustus testevenementen worden. Dat zien wij voor onze activiteiten niet zitten op dit moment. Al met al was het een moeilijke beslissing, we hebben met elkaar gebeden om Gods leiding hierin. Maar nu deze beslissing genomen is, weten we ook dat het goed is. We denken nog na over een soort kleine activiteit of actie in
de week waarin de Tentweek zou plaatsvinden: bijvoorbeeld het uitdelen van een flyertje of iets anders, wie goede ideeën heeft mag ze via info@tentweekharderwijk.nl met ons delen voor 17 augustus. Er waren al een aantal vrijwilligers die zich opgegeven hadden om mee te werken, bedankt daarvoor!
Deo Volente volgend jaar organiseren we graag weer een tentweek, mogen we dan weer een beroep op u allen doen?
Een hartelijke groet namens de kerngroep van de Tentweek
Annemieke voorzitter, Alie, Betsie, Dikkie, Eline, Marja, Meta