Vanaf nu kan je via de Scipio App op je smartphone ook geld geven aan collectes tijdens kerkdiensten.

Hoe werkt het?

Je koopt een tegoed en bepaalt daarna zelf hoeveel je aan welke collectedoelen wilt geven. Qua principe is dit dus te vergelijken met het kopen van collectemunten.

  1. Selecteer ‘collecte’ in het menu van de Scipio App
  2. Waardeer je tegoed op
  3. Geef aan de ‘lopende collectes’

Ad2.  Door je tegoed op te waarderen met een door jou gekozen bedrag geef je de kerk een eenmalige incassomachtiging om het op te waarderen bedrag af te schrijven van je rekening. De incassomachtiging die je hebt afgegeven, werkt als een normale machtiging met stornomogelijkheid.

Ad3.  Vanuit je opgewaardeerde tegoed kun je geven aan de beschikbare collectedoelen. Uiteraard kan je zelf de bedragen kiezen. Je geeft anoniem, de kerk kan niet inzien wie wat geeft. De kerk krijgt alleen maar te zien hoeveel mensen er hebben gegeven en hoeveel er in totaal aan elke collecte gegeven is met de Scipio App.

Waarom geven met de Scipio App? 
Steeds meer gemeenteleden hebben geen contant geld meer in hun portemonnee. Ook kan niet ieder gemeentelid fysiek bij de dienst aanwezig zijn. Daarom bieden we elk gemeentelid de mogelijkheid om op een simpele en snelle manier te doneren waar en wanneer men wil. De collectemunten en contant geld blijven als vanouds een mogelijkheid om te geven.

Geven ook voor gasten?

Gasten kunnen op dit moment nog geen gebruik maken van de collecte module. Dit komt doordat we op dit moment als betaalwijze alleen ‘automatische incasso’  kunnen aanbieden. We werken er hard aan om ‘iDEAL’  als betaalwijze toe te voegen. Zodra dit is toegevoegd kan iedereen (dus ook gasten) zonder tegoed rechtstreeks doneren per collectedoel.